Kekwat ?
Tuesday, February 7, 2012 @ 12:43 AM


Hello blogger's yang awesome+omey , thanks lah sebab visit eh ? :D Okay ni sy nak buat short post jewwwwwww *okay tampar sekali please* . Hahahahhaa :P Okay sy tak comfirm post ni pendek atau tak , tapi sy rasa pendek kot . Entahlah tengok keadaan lah . Hikhik *ketawa gedik's* . Okay , ekceli sy nak update pasal Kekwat . Pada mulanya sy tak tahu apa maksud Kekwat . Yeahhhhh , seriously :/ Then sy buat lah research , *padahal search dekat Google je , drama je lebih ni* . Then sy dapati maksud Kekwat bukan Kek Birthday , bukan Kek Anniversary , bukan Moon Cake dan bukan juga Kek yang pakai cawat . Maksud Kekwat adalah :


Haaaaa . Tu lah maksud Kekwat . Jangan fikir Kek lain pulak nohhh . EHHH ? Cakap utara pulak dah :p Lewl . Okay okay . Sambung cerita untuk hari ni . Pagi tadi Mak sy nak pergi rumah nenek sebab ada kenduri , then dia suruh lah kawan kepada cousin sy ni ambik . Masa tu sy tengah busy dan sibuk nak cari , nak edit dalam Microsoft Words , lepastu nak print , nak call cikgu , nak call kawan . Lepastu kawan cousin sy ni masuklah dalam rumah , then sy pandang dia sambil bercakap telefon , then sy buat punya buat , tak bersalaman pun . Then masa mak sy balik dari majlis tadi , Mak sy cakap , "Awak ni sombong betul lah , orang datang tak nak salam . Entah ape yang dia cakap , mesti dia cakap 'Anak aunty ni sombong betul lah' , awak ni lain kali orang datang salam lah." . Haaaaa , lepastu sy pun fikir 2,3,4,5,6,7,8,9,10 saat . Betul jugak kan mak sy cakap tu . Maybe sebab tu lah sy tak banyak kawan dekat real lifie ni . Ekceli sy ni bukan kekwat + sombong + angkuh + selfish + arrogant , ekceli sy MALU dan kurang selesa untuk bersalaman ni haaaa . Haduih :/ Nampaknya lepas ni kalau jumpa kena salam semua orang lah :O . Dikesempatan ini sy nak cakap dekat kawan cousin sy tadi walaupun dia tak tahu blog sy = Hi bro , sorry tak sempat nak cakap + borak + salam tadi , maklumlah tak kenal , malu sikit kot. Hahaha , aku memang macam tu :p Tapi ekceli aku ni friendly je . Lepas ni meh la datang rumah aku lagi . Aku salam siap cium tangan lagi okay ? Ahahahaha . loljk .



Down note : Bersalamlah bila orang datang rumah , jangan jadi KEKWAT okay ? Teeeeheee :)